Treballem per la integració amb la zona 1

6 de setembre de 2017
Ni hi ha acord encara entre les parts implicades, ni això depèn de cap partit polític

Integrar les dues zones del transport públic metropolità per què els que vivim a la zona 2 puguem disfrutar dels mateixos avantatges dels que viuen a la zona 1. Aquesta és, des de fa temps, una demanda de molta gent i de diverses organitzacions socials i polítiques.

Tant és així, que en els últims mesos i a petició també dels municipis, el govern de l’Àrea Metropolitana (AMB) ha iniciat converses amb els governs locals de la zona 2 per acordar la integració i les condicions en les que es fa. La integració, que suposaria igualació tarifaria respecte a la zona 1 i diverses millores al transport, requereix una inversió econòmica important que, en última instància, ha de sortir dels impostos i dels pressupostos públics. 

S’han de conjugar molts elements, com també les diferents situacions dels 18 municipis que formem la zona 2. El govern de Sant Vicenç dels Horts ha participat en diverses reunions en les que està sent molt complicat arribar a acords. La qüestió no és senzilla i en cap cas la podem donar per aconseguida. Però si s’aconsegueix, haurà sigut gràcies a l’esforç dels diferents governs implicats a la negociació, no gràcies a cap partit polític, per molt que diguin.r