COMUNICAT: Cal que el govern municipal actuï per incrementar la seguretat

12 d'agost de 2019

En els darrers dies hem conegut diversos fets que posen a prova la seguretat del nostre municipi. Hem sabut a través dels mitjans d’un atracament amb arma blanca a un establiment de joc. També són reiterats els atracaments a establiments d’alimentació i robatoris en domicilis. 

Sant Vicenç dels Horts ha estat fins ara un municipi amb una taxa de delinqüència baixa, inferior a la de municipis del nostre entorn. Però això podria canviar ràpidament si no es presta atenció als darrers esdeveniments i si l’Administració no actua

El govern municipal actual, que a l’oposició feia demagògia constant al voltant de la seguretat, ha heretat una Policia Local dotada gairebé al 100% de la seva plantilla amb la incorporació de 10 nous agents. No és moment de relaxar-se, ni de limitar-se a anunciar una convocatòria de la Junta Local de Seguretat pel setembre que en cap cas resoldrà el problema, sinó que serà un gest més als quals comencen a tenir-nos acostumats. 

No hem rebut cap explicació ni informació per part del govern, al marge del que veiem per premsa. Volem saber si el govern treballa en alguna direcció i si està prenent mesures concretes. Necessitem un govern municipal que treballi a ple rendiment per Sant Vicenç i dubtem que això sigui així en aquests moments.  

Per tot això, demanem la convocatòria d’una Junta de Portaveus perquè el govern informi als grups de l’oposició sobre les últimes dades de seguretat i sobre les mesures concretes que està prenent per millorar la resposta als delictes. De moment, no exigirem un Ple extraordinari perquè entenem que la seguretat és un tema prou delicat com per no fer-ne un espectacle. Però Sant Vicenç necessita més fets i menys paraules.