Manifest: Sant Vicenç dels Horts, al costat d’Oriol Junqueras i de la resta de represaliats per l’Estat

14 d'octubre de 2019
Per Junts x Sant Vicenç
ACTUALITAT

Adhesions d’entitats, col·lectius i persones a títol individual, aquí.

La sentència que hem conegut avui, condemnant a persones de pau, que mai han realitzat cap acció violenta contra ningú, a penes de presó que sumen 99 anys i mig, és un cop dur. En primer lloc per a les famílies dels encausats Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Turull, Quim Forn, Josep Rull, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que porten molt de temps patint una situació terrible. A la nostra ciutat, la família de l’Oriol Junqueras, després de gairebé dos anys sense llibertat, veu avui com les seves esperances en una sentència justa, que ja eren escasses, queden en un no res. Des d’aquí volem enviar una abraçada a l’Oriol i a la seva família i dir-los que no estan sols. 

També és un cop molt dur a un sistema polític que sempre s’hauria de basar en el diàleg, en la mà estesa, en la cerca d’acords i en la voluntat de construir ponts. El sistema judicial no és qui ha de resoldre o dirimir sobre temes essencialment politics. I quan ho fa aplicant penes de presó, és l’exemple del fracàs de la política. 

Instem a totes les institucions de Catalunya i de l’Estat a seure, a dialogar, a cercar solucions per a un conflicte que mai ha de tornar a tenir les seus judicials com escenari. Perquè la ciutadania, pensi el que pensi, ens reclama, ens exigeix, que arribem a acords, que ens posem d’acord. I ens ho reclama pel bé de la convivència i la cohesió social, que alguns, pocs però sorollosos, voldrien veure trencada.

Les institucions del País i per tant també els Ajuntaments han d’estar al servei de totes les persones, garantint la justícia social i l’equitat. A Sant Vicenç dels Horts hi tenim un veí, i alhora ex-alcalde, que està sent dura i injustament represaliat per delictes que no ha comès. Reclamem que el Consistori estigui a l’alçada i se solidaritzi amb l’Oriol Junqueras i la seva família. No cal compartir els seus objectius polítics ni la seva ideologia. Només cal mostrar humanitat i empatia cap a la situació que està patint.

Fem una crida a la mobilització pacífica, però continuada i persistent, que mostri el rebuig de la ciutadania a aquesta sentència i reclami una solució negociada al conflicte entre Catalunya i l’Estat que torni al terreny de la política, d’on no hauria d’haver sortit mai.

Des de Sant Vicenç dels Hort, amb el convenciment que l’esforç per dialogar mai és en va, i sempre porta fruits, ens comprometem i volem ser un referent de nou, en la mà estesa, en la cerca d’objectius comuns que sens dubte ens faran més forts com a ciutat, com a societat moderna i culta, i també com a país. Expressar i compartir les emocions en moments tan complexos com aquests és una bona manera d’empatitzar entre uns i els altres però només s’entendrà en un marc pacífic i d’estricte respecte a tothom. 

Sant Vicenç dels Horts, 14 d’octubre de 2019

Signants inicials:

  • Junts x Sant Vicenç (Vicentins pel Canvi + ERC)
  • CUP – SVH
  • Agrupació d’Electors SOM – SVH
  • ANC – Sant Vicenç dels Horts x la Independència
  • Free Junqueras SVH
  • Comitè de Defensa de la República – SVH
  • Militància del PDeCat – SVH