Programa municipal 2023/2027

Maite Aymerich

Candidata de Junts x Sant Vicenç

PRESENTACIÓ

Junts x Sant Vicenç és el projecte polític arrelat al nostre municipi des de fa més de 12 anys. El nostre projecte de ciutat aglutina persones, de sensibilitats i orígens diversos, convençudes que es pot fer un Sant Vicenç millor, amb més oportunitats i amb les condicions necessàries per avançar al ritme que ho han fet els municipis del nostre voltant. Aquesta és la nostra fortalesa i per això tothom s’hi pot sentir representat.

I un projecte de ciutat ha d’anar acompanyat de la convicció incondicional de portar-lo a terme. Nosaltres la tenim.

Junts x Sant Vicenç es presenta a aquestes eleccions amb l’aval de  l’experiència del anys que hem governat i també dels anys a l’oposició que ens ha permès completar els aprenentatges. He estat la primera alcaldessa sortint que ha seguit treballant durant quatre anys com a regidora a l’oposició.  Aquesta és la nostra solidesa i també la garantia del nostre compromís a favor de Sant Vicenç. Sabem què volem però sobretot sabem com fer-ho perquè ja ho hem fet.

En els darrers anys, Sant Vicenç dels Horts només ha avançat amb els governs de Junts x Sant Vicenç. El ritme de prosperitat que havíem engegat es va aturar el maig del 2019 i des de llavors Sant Vicenç no ha millorat. El col·lapse en la mobilitat, el retrocés en la participació ciutadana, la pèrdua d’oportunitats estratègiques, deixar perdre subvencions supramuncipals, deixar escapar inversions i la incapacitat d’atraure noves empreses juntament amb el desencert d’algunes decisions i la mala gestió econòmica fa que avui la nostra ciutat sigui més trista i no ens faci sentir l’orgull de viure-hi. El full de ruta s’ha estroncat, moltes coses han quedat per fer i només s’ha pogut culminar els projectes que el govern de Junts x Sant vicenç va deixat encarrilats: el Centre Cívic La Guàrdia, el Centre Cívic i Cultural Virginia Amposta i el llegat Josep Lladonosa, les obres del Parc Fluvial de la llera del Riu Llobregat, el camí Cavallers que connecta amb Santa Coloma i el Parc del Molí del Frares que tot just ha començat. No tindríem res de tot això si abans Junts x Sant Vicenç no ho hagués projectat.

No ens pot tornar a passar que aturem el pas i veiem passar de llarg les ocasions per impulsar el municipi. Ha arribat el moment de tenir un Sant Vicenç modern i atractiu que generi tant la satisfacció de viure-hi com el desig de no marxar-ne mai; un Sant Vicenç amb drets per a tothom on realment s’ofereixin les mateixes oportunitats per a totes les persones, es compti amb la gent i els serveis i equipaments serveixin per viure millor; un Sant Vicenç per a tota la vida que tingui places públiques per l’escolarització d’infants, habitatge públic i residència de gent gran; un Sant Vicenç sostenible i saludable que respecti el tresor agrari que tenim, millori els espais verds i es comprometi, de veritat, amb l’acció contra la crisi climàtica; i sobretot, ha arribat l’hora de tenir un Sant Vicenç obert i amb futur que generi orgull, motivi interès industrial, empresarial, comercial i també turístic i cultural.

En aquest programa que ara us presentem hi trobareu les propostes que faran possible aquesta transformació. Són propostes viables, realitzables i ajustades a les necessitats reals de les vicentines i vicentins.  Fa molt temps que recollim inquietuds de diferents barris, escoltem el que ens dieu quan parlem al carrer, contrastem les possibles solucions amb experiències d’altres municipis i tenim la disposició d’aprendre constantment i la voluntat de corregir errors.

També hi trobareu propostes feministes, marcades amb un distintiu, al llarg dels cinc blocs temàtics. Concebem el feminisme com una mirada transversal que ha d’abastar totes les polítiques de l’Ajuntament, no pas com una àrea de treball aïllada de la resta.

No podem fer esperar més les nostres aspiracions. Volem fer brillar la nostra ciutat i l’única formació capaç de consolidar les millores que vam iniciar és Junts x Sant Vicenç. No ens podem tornar a desviar del camí i tornar a quedar-nos a la cua. Aquest maig hem d’evitar reeditar governs que han demostrat la seva ineficàcia i llunyania de la població.

Aquest maig se’ns obre una nova finestra d’oportunitat per a recuperar el camí iniciat el 2011 i reimpulsar Sant Vicenç. I aquest oportunitat només la podrem aprofitar si d’una vegada per totes tenim la capacitat de bastir grans consensos amb les forces polítiques progressistes i la ciutadania per treballar a favor de Sant Vicenç!

Us convido a llegir les nostres propostes i us convido a imaginar el Sant Vicenç que somiem.

 

Maite Aymerich

Candidata de JUNTS x Sant Vicenç

Sant Vicenç dels Horts, maig de 2023

UN SANT VICENÇ…

... MODERN I ATRACTIU

Mobilitat

Espai públic i espais verds

Equipaments

... AMB DRETS PER A TOTHOM

Participació ciutadana

Acció social

Habitatge

... PER A TOTA LA VIDA

Gent gran

Joventut i infància

Associacionisme i entitats

... SOSTENIBLE

Parc Agrari

Acció climàtica i energia

Residus

Qualitat ambiental

... OBERT I AMB FUTUR

Comerç

Agricultura

Empresa, emprenedoria i treball

Patrimoni cultural i turisme