4

UNA CIUTAT DE LES PERSONES I PER A LES PERSONES

Les vicentines i els vicentins són la raó de ser de la nostra proposta per als propers 4 anys. Els pobles i les ciutats es construeixen en comunitats de persones que s’identifiquen en anhels comuns i individuals.

Des de l’administració hem de facilitar que tota la ciutadania pugui accedir als serveis públics, pugui gaudir d’un espai públic per ciure’l col·lectivament i pugui tenir garantits els seus drets per exercir-los lliurement.

L’Ajuntament de SVH compta amb els recursos econòmics per donar resposta a aquestes necessitats i drets. La nostra prioritat és gestionar correctament aquests recursos prioritzant les actuacions que donen major resposta a les necessitats dels nostres veïns i veïnes, protegint el nostre patrimoni natural, històric i cultural preservant el llegat de les generacions futures.

Per això proposem:

 1. Executar l’obra de construcció de la nova teulada a la masia de Can Coll en col·laboració amb l’AMB per preservar aquest edifici del deteriorament.
 2. Construir la nova comissaria de la Policia Local i Associació Defensa Forestal (ADF) a la masia de Can Coll i cobrir el 100% de la plantilla orgànica de la policia local.
 3. Continuar la reforma dels edificis històrics d’ús cultural i social (La Vicentina, El Centre i Ateneu Familiar) i adequar-los per acollir una oferta diversificada i adreçada a diferents públics, entre ells una sala de concerts per a joves.
 4. Obtenir un solar municipal al barri de Sant Josep per ubicar la II Nau on emplaçar-hi les entitats i/o col·lectius que ho necessiten.
 5. Construir i posar en marxa la 1ª Residència Municipal de la Gent Gran al barri de Sant Josep.
 6. Aprovar definitivament la modificació de planejament per a construir una residència assistida de gent gran a Cal Reverter mantenint i conservant l’edifici històric íntegrament.
 7. Posar en marxa els centres cívics que tindrem a SVH (gestió, personal, servei de neteja, dinamització): Plaça de la Pau, Parc del Mamut Venux, Espai de l’antiga escola El Rocío.
 8. Coordinar la programació dels 4 centres cívics de la ciutat: Plaça de la Pau, Parc del Mamut Venux, Espai de l’antiga escola El Rocío i Centre Cívic de Sant Josep per a fer una oferta ajustada a les necessitats del municipi.
 9. Emplaçar “La Capella” i el “Club Amatent” al centre cívic del parc El Mamut Venux.
 10. Aprofitar la centralitat del nou emplaçament de l’espai jove “La Capella” per ampliar l’oferta de recursos (bucs d’assaig, aules i tallers, sala d’exposicions, auditoris) on desenvolupar les inquietuds juvenils i esdevenir punt de trobada dels joves de SVH.
 11. Crear la “Taula de Joves” per decidir la programació anual de concerts musicals adreçats a joves, Festirock, de la sala de concerts i altres esdeveniments.
 12. Renovar les zones de jocs infantils i juvenils de tots els barris amb elements atractius i moderns.
 13. Instal·lar diferents elements de “Workout” al nou parc del carrer Claverol al barri de La Vinyala.
 14. Millorar i ampliar la zona de “Skatepark” al carrer Claverol al barri de La Vinyala.
 15. Fer extensiva la proposta d’art urbà a tots els ponts de FGC del municipi i altres indrets acordats amb les associacions de veïns i veïnes.
 16. Licitar el sistema de control d’ADN i de xipatge d’animals de companyia.
 17. Ampliar la construcció de nous correcans a diferents barris i millor els ja existents.
 18. Impulsar campanyes de conscienciació i implicació en projectes de cooperació.
 19. Seguir col·laborant amb les diferents iniciatives de cooperació al municipi i comprometre’s en enfortir com a poble el treball als camps de refugiats del Sàhara implicant l’AMB pel que fa a la gestió de residus i de l’aigua.
 20. Fer les obres de reforma i millora a Can Aragall per adequar les aules i oficines del Servei Local de Català i emplaçar-hi un plató de televisió per a ús local.
 21. Estudiar la possibilitat d’oferir en un equipament municipal un espai pedagògic i lúdic per a persones amb grans discapacitats.
 22. Ampliar l’horari d’obertura de la biblioteca Les Voltes de forma estable i especialment les tardes de dissabte.
 23. Destinar l’equipament municipal situat al c/. Ramón Camps per a ubicar les activitats del CAU.
 24. Instal·lar punts d’accés WI-FI gratuït a tots els espais municipals cedits a entitats.
 25. Posar a l’abast del públic vicentí una programació de cinema en versió original.
 26. Activar una programació estable de teatre i cinema infantil.
 27. Ampliar els descomptes dels serveis municipals per a joves dels 25 als 30 anys, per exemple, al Complex Esportiu Municipal (CEM).
 28. Fer extensiva la tarificació social a tots els serveis municipals.
 29. Ampliar la dotació de les subvencions destinades a entitats que realitzen activitats de lleure infantil i juvenil.
 30. Adherir-nos al projecte Rossinyol de mentoria social per establir dinàmiques de cohesió social entre l’alumnat universitari i alumnes de centres educatius.
 31. Fer un catàleg de serveis que reculli tots el que s’ofereixen al municipi adreçat a infants, joves, adults, famílies i gent gran. 
 32. Pilotar el projecte intergeneracional i comunitari d’acompanyament a persones majors de 70 anys que viuen soles al nostre municipi.
 33. Mantenir els pressupostos participats a diferents barris (per decidir projectes de transformació social i foment del treball comunitari) i a l’Assemblea Jove.
 34. Iniciar un procés participatiu per decidir els usos de l’espai de la masia de Can Sala (un cop es traslladi la Policia Local) per donar resposta a diferents neccessitats del municipi: centre d’interpretació del Parc Agrari, espai social autogestionat, espai cultural, etc..
 35. Implantar un nou model de benestar social que doni més resposta a les necessitats de les persones.
 36. Desenvolupar la nova regidora de Drets Civils.
 37. Ampliar el suport econòmic a les entitats que realitzen activitats de lleure infantil i juvenil.