Junts, cap al treball digne

16 de març de 2015

Junts x Sant Vicenç va organitzar divendres 13 de març l’acte “Sindicalisme i drets laborals en un nou contracte social per SVH”, amb la participació d’Oriol Junqueras, alcalde, Toni Mora i Carlos De Pablo, secretaris generals al Baix Llobregat de CCOO i UGT, respectivament. 

El debat va definir el nou pacte social com un diàleg, sumant esforços i superant distàncies, entre totes les parts implicades: Ajuntaments, sindicats, empreses i ciutadania, per fer front als reptes comuns. També com un compromís amb les polítiques d’ocupació i estímul empresarial, la millora dels serveis socials o la integració de l’educació post-obligatòria amb el treball i la Universitat, des de la proximitat que permeten els ens de govern local. Va evidenciar també l’entesa entre els participants per la unitat de les esquerres i amb un ideal de sindicalisme alemany, on els treballadors tenen presència als òrgans decisors de les empreses per superar entre tots els desafiaments econòmics.