Coproduïm?

2 de març de 2016

Comencem a veure els resultats dels dos grans processos participatius de l’anterior mandat.

D’una banda, s’ha començat a construir el parc que es va decidir ubicar en l’antic Juncadella i, d’altra banda, l’Ajuntament està licitant la contractació d’un servei d’educadors per a joves del barri de Sant Josep, tal i com es va acordar.

Tot això és important perquè si la participació ciutadana no provoca que passin coses, senzillament no serveix. Però per a nosaltres, la participació no és només “demani’m, que jo (administració) proveiré”. Pensem que no sabrem donar les respostes adequades si no abordem la col·lectivitat, sabent que l’administració no ho és tot i que en certs àmbits el teixit social ho fa millor.

“Si la participació ciutadana no provoca que passin coses, senzillament no serveix.”

És per això que hem habilitat partides pressupostàries perquè diversos serveis socioeducatius com els tallers d’estudi assistit, els patis oberts a les escoles, el projecte Kausay i la Unitat d’Escolarització Compartidapassin a donar-se a partir d’enguany des d’entitats del municipi. I també, com ja sabreu, hem engegat un Pla d’Ocupació a través de Solidança, una entitat del tercer sector que de ben segur podrà donar més oportunitats a les persones contractades.

I fent-ho no renunciem a la nostra responsabilitat com a govern local, sinó que decidim esdevenir facilitadors d’un espai de trobada entre tots els actors i de coproducció de polítiques públiques a tots els nivells; decisió, implementació i avaluació. En aquest sentit, us encoratgem a prendre part en el procés participatiu del PAM, el full de ruta del mandat que estem convençuts que marcarà la realitat de Sant Vicenç dels Horts per molts anys.

“Decidim esdevenir facilitadors d’un espai de trobada entre tots els actors i de coproducció de polítiques públiques a tots els nivells.”

Continuem la feina amb la mateixa determinació de sempre, però amb canvis a l’equip. L’Oriol Junqueras ens ha ajudat com a alcalde mentre ha pogut i ens seguirà ajudant des de les seves noves responsabilitats. Volem donar la benvinguda al Miguel Ángel Camacho, el nou regidor d’Educació, Cultura i Solidaritat que està treballant a ple rendiment des del primer dia. I, finalment, manifestar tot el nostre suport a la nova alcaldessa, la Maite Aymerich, que està demostrant ser una persona altament compromesa i competent, a l’alçada de l’encàrrec que ha assumit.