Enfeinats per Sant Vicenç

1 de juny de 2016

Som a punt de fer un any al Govern i és moment d’aturar-nos, agafar la perspectiva que sovint la voràgine diària no permet i explicar-nos. Governar no és fàcil i aviat s’aprèn que la majoria de coses no són ni tan ràpides ni tan senzilles.

Per fer el que hem fet fins ara, ha calgut molt esforç. I què hem fet?

 

PRIMER REPTE: L’ATUR

El primer repte és l’atur. Per això treballem perquè vinguin empreses al municipi, amb bonificacions fiscals si es generen llocs de treball, ampliant els ajuts que oferim a empreses, autònoms i comerços i millorant els polígons amb fibra òptica, que molt aviat donarà connectivitat a les nostres empreses.

Però a Sant Vicenç tenim un atur estructural. Vam ser l’últim municipi de la comarca en tenir institut i això ens ha perjudicat: la formació de la nostra gent és vital per reduir l’atur i millorar la renda de les famílies.

“Treballem perquè vinguin empreses al municipi.”
 

L’EDUCACIÓ

Per això, hem signat un conveni amb entitats socioeducatives perquè gestionin de forma estable serveis com els tallers d’estudi assistit i els patis oberts.

Aplicarem la tarifació social a les escoles bressol el curs que ve i també és en marxa la contractació d’educadors de carrer pel barri de Sant Josep, fruit del procés participatiu “Implica’t per Sant Josep”. Demostrem que la participació fa que passin coses, a l’antic Juncadella també.

Educadors de carrer pel barri de Sant Josep, fruit del procés participatiu “Implica’t per Sant Josep”

 

EQUIPAMENTS I URBANISME

Estem construint el parc a l’antiga escola Juncadella i en dos anys tindrem l’equipament per a entitats.

A més, hem asfaltat diversos carrers als barris i remodelat parcs públics i hem acordat amb la Diputació l’inici de la 3a fase de la carretera de Torrelles pel proper setembre.

Hem posat les bases de l’acció de govern, però la majoria de projectes són encara al forn. Els podreu trobar al document final del Pla d’Actuació Municipal, que ja culmina el seu procés d’elaboració. Seguim endavant!