Implacables amb la corrupció

15 de juliol de 2016

Sant Vicenç dels surts surt en les converses entre el ministre Fernández Díaz i l’ex-director de l’Oficina Antifrau, Daniel De Alfonso, destapades pel diari Público. De Alfonso parla d’un presumpte cas d’enriquiment il·lícit i falsedat documental de l’ex-alcaldessa socialista Amparo Piqueras, que Fiscalia va arxivar. Fernández Díaz pregunta el per què de l’arxivament, al que De Alfonso respon: “Pues o dejadez y desgana o a que alguien la llama [a la fiscal].”

Aquest cas sorgeix d’una denúncia d’ERC-SVH ja el 2010, quan vam advertir que l’ex-alcaldessa, en dos anys, s’havia comprat un pis a Calafell, amb cinc places de parking i un traster. I això, aparentment, ingressant només el seu sou i pagant al comptat. A més, no va declarar a l’Ajuntament aquest increment patrimonial.

Volem explicacions, volem saber. I tenint coneixement d’aquestes converses, el que volem és que la investigació continuï. Si no hi ha delicte, ens n’alegrarem, perquè la corrupció no és una bona notícia afecti a qui afecti. Però si n’hi ha, aleshores tant l’ex-alcaldessa com el seu partit n’hauran d’assumir les conseqüències. Entre tots i totes hem de ser implacables amb la corrupció i garantir la netedat de qui està gestionant els recursos públics. Només així enfortirem la democràcia. 

Aprofitem aquestes línies per desitjar-vos una bona Festa Major i un bon estiu. Junts x Sant Vicenç farem el tradicional vermut al carrer el diumenge 24 de juliol, aquesta vegada amb la presència del conseller Raül Romeva i del vicepresident Oriol Junqueras. Hi esteu convidats!