Tot per esgarrapar quatre vots (Sobre el tancament de l’escola El Rocío)

21 de desembre de 2016

El tancament d’una escola mai és una bona notícia. L’anunci del departament d’Ensenyament de la Generalitat de tancar l’escola El Rocío cara al curs vinent, per falta de matrícules -l’escola estaria al curs 2017-2018 a un 30% de la seva capacitat- ha estat un cop dur per a tots nosaltres. 

El mateix regidor d’Educació de l’Ajuntament, Miquel Àngel Camacho, ha fet de cap d’estudis de El Rocío fins fa poc i ha batallat els darrers cursos del centre a primera fila per evitar el que finalment ha acabat passant. 

Es tracta d’una decisió ferma del departament d’Ensenyament i creiem que el nostre paper, per molt que no ens agradi, és ser conscients d’aquesta realitat, no amagar-la a les famílies i fer el que estigui al nostre abast per a garantir un bon acompanyament dels infants i la possibilitat d’escollir en primera opció la seva futura escola. La transició ha de ser tranquil·la i el més serena possible per a les famílies

L’escola El Rocío estaria a un 30% de la seva capacitat al curs 2017-2018 per falta d’alumnes.

Per això lamentem la posició de certes forces polítiques que, tot i sabent que el tancament és inevitable, creen falses expectatives a les famílies i pretenen utilitzar-les com a arma política per esgarrapar quatre vots a costa del govern municipal. 

Per pur “postureig” polític, plantegen una guerra a Sant Vicenç dels Horts que en canvi no plantegen en reunions amb els serveis territorials d’Ensenyament -algun partit fins i tot afirma entendre els arguments d’Ensenyament en aquestes reunions.

El dia en que realment vulguin treballar per a l’escola pública, ens trobaran en el camí