La residència de la gent gran es pot fer ara

22 de maig de 2017
Article del portaveu del grup municipal a la revista “Sant Vicenç dels Horts” d’abril-maig de 2017.

La nostra gent gran espera des de fa ja massa temps una residència amb centre de dia al municipi. Construir-la va ser un dels compromisos més ferms que vam adquirir amb les vicentines i els vicentins a les darreres eleccions municipals. Al mandat passar ja en vam trobar una ubicació però, malauradament, una denúncia d’un particular ha fet que la justícia impedeixi a curt i mitjà termini utilitzar el terreny que teníem previst al Poble Nou. Un gran revés per a aquest projecte però que no pot aturar-lo.

Lluny de desanimar-nos, de seguida ens hem posat a treballar per buscar-ne una alternativa. Es tracta d’un terreny d’equipaments públics que hi ha al Molí dels Frares, proper als barris de Sant Josep i Can Ros i a una de les estacions de FGC. La parcel·la és més petita i no hi cabran tantes places de residència, encara que sí que es podran mantenir les de centre de dia. Ara bé, aquesta ubicació alternativa suposarà començar ja a negociar el nombre de places públiques amb la Generalitat i iniciar els tràmits per construir la residència en aquest mandat. D’altra banda, pensem que la finalitat de construir una residència en un terreny municipal és obtenir el màxim nombre de places públiques. Aquestes seran les mateixes en una ubicació que en una altra. Per tant, a la nova ubicació, el que perdrem seran les places privades. I si n’hi ha necessitat al municipi, segur que algun operador privat vindrà a cobrir-la en el futur.

Després de tants anys de reivindicacions i desenganys, podem fer-ho ara. Estem disposats a salvar tots els obstacles per fer realitat aquest compromís!