L’equip de govern vicentí veta el debat sobre el tribut metropolità de cara al Ple de novembre

15 de novembre de 2019

La urgència de la moció proposada per Junts x Sant Vicenç ha estat rebutjada amb els vots del PSC-PSOE i Cs i no s’incorporarà a l’ordre del dia del Ple

Entre les reclamacions que plantejava la moció: negociar urgentment amb l’AMB un mètode de càlcul més avantatjós pels contribuents i estendre els ajuts que ja es donen per a l’IBI al tribut metropolità

La Comissió Informativa del Ple ha tombat amb els vots del PSC-PSOE i Cs la moció d’urgència que presentava Junts x Sant Vicenç (Vicentins pel Canvi + ERC) sobre el tribut metropolità que la formació volia debatre al Ple de dijous vinent. I ho ha fet utilitzant el vot de qualitat de la 1ª Tinent d’Alcaldia, ja que al no assistir l’Alcalde a la sessió, hi ha hagut un empat en la votació. De la mateixa manera, s’han rebutjat la resta de mocions urgents que ha presentat els grups de l’oposició.

Junts x Sant Vicenç vol denunciar l’absoluta manca d’informació que per part de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts s’ha donat des que el setembre es va saber el càlcul definitiu d’aquest nou impost. El passat 26 de setembre es va suspendre l’audiència pública prevista per informar sobre el tribut metropolità i no s’ha tornat a convocar. El primer que han rebut els vicentins i les vicentines ha estat la carta de pagament a les seves bústies.

Es constata també que no hi ha hagut cap esforç per part del govern municipal de negociar unes condicions més avantatjoses pels contribuents vicentins. La prova és que l’Alcalde hagi anunciat ara una petició de reunió urgent amb la gerència de l’AMB. Alhora, veiem que altres ajuntaments, com és el cas de Sant Cugat, han aconseguit l’aplicació d’un mètode de càlcul alternatiu que redueix substancialment els efectes del tribut. 

En el mandat anterior, el govern de Sant Vicenç havia iniciat converses en la mateixa línia, que es van interrompre amb la constitució del nou govern socialista el passat mes de juny. A més, també s’estaven considerant mesures per compensar el nou impost de l’AMB, com ara reduir l’IBI, que en canvi ara el govern socialista pretén incrementar un 3%.

Junts x Sant Vicenç tornarà a presentar la moció i reclama responsabilitat i valentia política al PSC-PSOE i Cs per tal que es pugui debatre finalment al Ple municipal. La urgència està més que justificada per la imminència del termini de pagament d’aquest tribut i per la preocupació ciutadana que s’ha generat en les darreres setmanes. Cal debatre aquesta qüestió i afrontar els problemes enlloc d’evitar-los.