El tribut metropolità i declarar la Virgen de la Soledad alcaldessa perpètua, punts més destacats del Ple de novembre

24 de novembre de 2019

Com cada mes, aquí teniu el resum del Ple municipal, aquesta vegada centrat sobretot en el tribut metropolità i en una moció de la Cofradía per declarar Nuestra Señora de la Soledad alcaldessa perpètua.

Un dels punts destacats va ser la modificació del contracte de la neteja i recollida d’escombraries per tal d’adquirir nous camions i escombradores. Els nous vehicles són necessaris i no pretenem obstaculitzar la prestació d’aquest servei, però alertem que la Oficina Antifrau està investigant aquest contracte que ve del 1998 i que ja ha sofert moltes modificacions. A més, des de l’any passat hi ha un compromís metropolità per canviar el model de recollida per augmentar el nivell de reciclatge, la qual cosa fa més convenient rescindir el contracte actual i engegar un debat ciutadà sobre quin model de recollida de residus volem.

En segon lloc, Ciudadanos va presentar una moció per declarar Nuestra Señora de la Soledad alcaldessa perpètua. Vam reiterar el nostre respecte i apreci per la Cofradía, però vam mostrar també el nostre desacord amb una mesura que no és pròpia del segle XXI i que vulnera el caràcter aconfessional de la institució de l’Ajuntament. A més, el reglament d’honors del Consistori no contempla la figura d'”alcaldessa perpètua” i, per tant, no es pot aprovar aquesta distinció.

Revisió del tribut metropolità

El punt més important, però, va ser el debat al voltant del nou tribut metropolità. Les quotes que estan rebent les famílies vicentines són desmesurades i reclamem que el govern municipal negocïi amb l’AMB una revisió del càlcul i impulsi mesures com una ampliació dels ajuts que ja es donen per a l’IBI al tribut metropolità. Al Ple es va evidenciar que el govern municipal no ha fet res des que va saber els imports que hauríem de pagar els vicentins.

Per últim, Junts x Sant Vicenç també va presentar una moció per declarar el rei Felip VI persona non grata per la seva ingerència en la campanya electoral. Malauradament, el PSC-PSOE i Cs la van tornar a vetar i no es va arribar a debatre. Aquests són els valors republicans d’alguns.