Amb la que està caient, més traves al comerç vicentí

15 de desembre de 2020

En aquests moments de crisi sanitària i econòmica, recolzar el comerç i el teixit económic local és vital. Tots coneixem comerços que han tancat i volem que els que resisteixen continuïn oberts. Per això, des de Junts x Sant Vicenç hem proposat diverses vegades que l’Ajuntament engegui una campanya per promoure el consum local amb vals o targetes moneder.

L’equip de govern ha creat un sistema similar però de moment, només obliga a utilitzar-lo als propis comerciants per rebre part dels ajuts que se’ls concedeix. És a dir, si un comerç fa una rampa al seu local i demana un ajut per recuperar part de la inversió, l’Ajuntament li dona la meitat de l’ajut a través d’una aplicació que l’obliga a gastar-se aquests diners a un altre comerç. 

El concepte pot estar bé, però a la pràctica és un desastre, perquè el comerciant no pot recuperar la inversió feta i es veu obligat a fer una despesa que potser no necessita pel seu negoci. Si quan necessites cebes et donen patates, mal favor.