Ara més que mai ens cal ser comunitat

15 de desembre de 2020

El batec de Sant Vicenç és diferent des que vivim en situació de pandèmia. Les raons sanitàries han imposat unes rutines i maneres de fer que han estroncat la possibilitat de viure, plena i despreocupadament, la rica vida social i associativa que tenim. Enyorem sortir al carrer i poder saludar tothom de ben a prop, ens enyorem socialment i això també ens fa sentir poble.

La COVID-19 ens posa a prova a cadascun de nosaltres i també col·lectivament. Tenim la responsabilitat de pensar en els altres en tots els actes quotidians que fem i no només per qüestions de seguretat, sinó per solidaritat i per compromís social. Hi ha moltes persones que han perdut la feina, que han hagut d’abaixar la persiana dels seus negocis, que pateixen per arribar a final de mes i que no poden mirar el futur amb confiança. 

També hi ha moltes famílies que senten la buidor de qui els ha deixat després de lluitar per superar el coronavirus. Ara més que mai ens cal ser comunitat. Ara més que mai convé que l’acció de tots nosaltres reconecti amb l’orgull vicentí que va aixecar barris, va reclamar serveis i va aconseguir drets democràtics. L’orgull vicentí que acull noves famílies i nous vicentins i vicentines que fan del nostre un poble on val la pena viure-hi.

Necessitem recuperar el valor de cuidar-nos, donar-nos un cop de mà, escoltar-nos. Les xarxes solidàries, les iniciatives veïnals, els amics i amigues que fan pinya ens mostren el camí. Només així, evitarem que s’imposin en la nostra cultura, economia, treball i relacions socials una manera de fer que ens allunyi els uns dels altres. És el moment de posar les persones al centre. Tenim un repte i estic convençuda que serem capaços d’assolir-lo.

Maite Aymerich

Portaveu de Junts x Sant Vicenç