Sense places d’escola bressol

12 de setembre de 2022

A partir del mes de setembre, el Departament d’Educació garanteix la gratuïtat de les places d’I2 a totes les escoles bressol municipals de Catalunya. Una gran oportunitat per a l’aprenentatge de tots els nens i nenes i per facilitar la conciliació familiar.

Tot i això, som coneixedors que a Sant Vicenç dels Horts un gran nombre de families no han pogut inscriure els seus infants per falta de places.

En la darrera preinscripció hi ha hagut un clar increment de les sol·licituds per accedir a places públiques, degut precisament a que l’etapa 0-3 començarà la seva gratuïtat progressiva. A més, un estudi del 2014 ja fixava en 206 les places públiques de llar d’infants que necessitaria Sant Vicenç. Actualment n’hi ha 115.

Ja ho vam alertar en diverses ocasions: el projecte del PSC per a la nova escola bressol “El Petit Mamut” és car i no cobreix les necessitats d’escolarització dels nostres infants, ja que ha renunciat a incrementar les places de l’escola antiga. Lamentem que l’obcecació del govern municipal ens porti a una nova escola bressol que neixerà petita per les necessitats de la població.