Junts x Sant Vicenç votarà en contra de qualsevol tràmit relacionat amb el Pla Urbanístic del Front Fluvial Sud

16 de setembre de 2022

El Grup Municipal considera el projecte un precedent que reactivarà la pressió especulativa als espais agraris de Sant Vicenç dels Horts

Aquest dimecres, Junts x Sant Vicenç (Vicentins pel Canvi + ERC) ha anunciat per boca de la seva portaveu i cap de llista, Maite Aymerich, el posicionament del Grup Municipal sobre el Pla Urbanístic del Front Fluvial Sud, fet públic pel govern municipal (PSC) el mes d’abril.

Es tracta d’un projecte que pretén requalificar 8.510 m2 de protecció de sistemes i 1.172 m2 agrícoles per crear més de 12.000 m2 urbanitzables, que permetrien construir fins a 120 habitatges. L’àmbit s’ubica en diverses parcel·les a continuació de La Vailet, a l’altra banda de la carretera BV2002, algunes de les quals ocupades per cultius.

Maite Aymerich, en una visita a una de les parcel·les agrícoles afectades, ha afirmat que “l’alcalde Miguel Comino vol fer un ARE en miniatura”, en referència a l’ARE de 2.500 habitatges que l’exalcaldessa socialista Amparo Piqueras pretenia construir fa anys, també a la zona agrícola. I ha afegit: “Jo mateixa vaig participar fa 20 anys en un moviment ciutadà per fer front a aquest projecte i mai hagués pensat que avui em trobaria defensant el mateix”.

Junts x Sant Vicenç sosté que l’equip de govern pretén imposar un “fals debat” entre construir habitatge assequible i mantenir la zona agrícola. “Ho podem tenir tot”, ha argumentat Aymerich, i ha posat l’exemple de la Bofarull, on “s’hi podrien construir 700 habitatges, bona part dels quals protegits i dins de la trama urbana, sense amenaçar el patrimoni agrícola”. Sobre aquest projecte, afirma que “el més calent és a l’aigüera”.

Per això, i segons ha avançat Aymerich, Junts x Sant Vicenç votarà en contra de qualsevol tràmit que el govern municipal elevi al Ple sobre aquest pla urbanístic.  En aquest sentit, la portaveu del principal grup de l’oposició ha apuntat que “l’alcalde hauria de fer una reflexió i preguntar-se si val la pena destinar esforços i recursos de l’Ajuntament a projectes no consensuats quan encapçala un govern feble i en minoria”.

El posicionament ha rebut el suport de Raül Romeva, Vicesecretari General de prospectiva i Agenda 2030 d’Esquerra Republicana, que ha participat en una trobada organitzada per Junts x Sant Vicenç amb pagesos vicentins. Romeva ha pogut copsar a peu d’hort les demandes de la pagesia i ha declarat: “Tornar enrere amb polítiques que ja s’han demostrat absolutament fallides és un error. Cal generar entorns urbans no només integrats en l’entorn, sinó humanament responsables i ambientalment positius”. També ha afirmat: “És important que si l’actual Consistori no s’ocupa d’aquestes qüestions, pugui tornar a governar la gent que ja ho ha demostrat”.