Reclamem la construcció de la residència municipal de la gent gran

10 de novembre de 2022

Maite Aymerich es compromet a culminar el projecte si hi ha un canvi de govern el maig del 2023

El Grup Municipal de Junts x Sant Vicenç (Vicentins pel Canvi + ERC) s’ha reunit aquest dimecres amb membres de casals de la gent gran del municipi i persones que han lluitat durant molts anys perquè Sant Vicenç dels Horts disposés d’una residencia municipal amb centre de dia. En el mandat anterior, després d’haver canviat la ubicació prevista en dues ocasions, es va consensuar la ubicació definitiva de l’equipament i es va signar un protocol amb el Departament d’Afers Socials i Famílies per concertar el 80% de les places de residència i la totalitat de les places de centre de dia.

En l’actualitat, i tot i que aquest mandat s’han fet alguns tràmits, el projecte es troba aturat. Segons la portaveu i cap de llista de Junts x Sant Vicenç, Maite Aymerich: “Estem preocupats perquè aquest tema està al congelador. Tot està a punt per licitar les obres i el servei, però ens sembla que no s’avança”. I afegia: “Demanem valentia política per tirar endavant aquesta residència de la gent gran i per donar resposta als reptes d’aquesta etapa de la vida”.

L’equip de govern actual (PSC) demora la construcció amb l’argument que no existeix cap conveni amb la Generalitat per concertar les places, però Junts x Sant Vicenç sosté que la Generalitat no pot concertar places que no existeixen. Els republicans afirmen que cal construir primer la residència i que, com més temps passi sense fer-se, més vigència perdrà el protocol signat el 2019 i es posarà en risc la viabilitat de l’equipament.

Per això, i segons va avançar Aymerich, la residència de la gent gran serà una de les prioritats de Junts x Sant Vicenç pel proper mandat: “Tornarem a posar la residència municipal a l’agenda política i ens arremangarem perquè sigui una realitat”.

A les seves paraules, s’hi van afegir les de Primitivo Martínez, històric lluitador per aquesta causa: “Ojalá que con Maite sí que podamos ver la residencia municipal construida, con esto yo quedaria tranquilo”. I també: “Maite ha sido la única persona que se ha empleado a fondo e hizo lo que nadie había hecho en más 20 años”. A més, la trobada va comptar amb la presència de Juan Muñiz, històric militant comunista i defensor d’una proposta de residència cooperativa: “Los dos modelos son compatibles y la intención es que el benestar de los ancianos no sea un negocio privado”. Aymerich es va comprometre a cercar les vies per recolzar aquesta proposta en el futur.