Junts x Sant Vicenç impulsarà un nou pol d’activitat econòmica i de formació d’abast metropolità a Quatre Camins

14 de gener de 2023

El projecte, inclòs a l’avanç del PDU en l’anterior mandat municipal, implicarà la transformació urbanística de l’àmbit i generarà nous espais industrials, de serveis i zones verdes

Aquest divendres , Junts x Sant Vicenç (Vicentins pel Canvi + ERC) ha anunciat a través de la seva portaveu i cap de llista, Maite Aymerich, la intenció de reprendre el projecte de transformació de l’eix Quatre Camins, incorporat en l’anterior mandat municipal a l’avanç del PDU metropolità, si la candidatura torna a l’Alcaldia del Sant Vicenç dels Horts després de les eleccions del 28 de maig.

Aymerich ho ha explicitat en el marc d’una visita que el Conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha fet al municipi. Concretament, el Conseller i regidors i regidores de Junts x Sant Vicenç han visitat l’empresa iVascular, situada al Polígon de Les Fallulles, i dedicada a la fabricació de productes i teràpies mèdiques d’última generació per millorar la salut cardiovascular. L’empresa ha pogut realitzar una important ampliació gràcies a la urbanització impulsada en l’anterior mandat. “A Junts x Sant Vicenç ens omple d’orgull que el nostre municipi tingui un teixit industrial capaç de donar exemples d’èxit com aquest. Sant Vicenç no és només un municipi que dona sostre als seus veïns i veïnes, sinó que també ens dona serveis i feina. Volem que segueixi sent així”, ha afirmat la portaveu de la formació.

En segon lloc, Junts x Sant Vicenç ha mostrat al Conseller els terrenys del polígon Pla de Ricard, on estava situada l’antiga Printer, i que quan finalitzi el procés de reparcel·lació i urbanització engegat en l’anterior mandat, disposarà de 187.000 m² preparats per instal·lar noves empreses. En total, Junts x Sant Vicenç va impulsar processos urbanístics per generar 250.000 m² industrials, aprofitant zones en desús i fora d’ordenació al municipi, que el govern actual encara no ha culminat. En paraules d’Aymerich: “Veiem que hem avançat poc en aquest àmbit en l’actual mandat i que les polítiques de foment de la indústria no són una prioritat pel govern municipal”.

Però sobretot, la visita ha tingut per objectiu tornar a posar sobre la taula el projecte de transformació de l’Eix 4 Camins. Es tracta d’una iniciativa ambiciosa que requerirà la col·laboració d’agents públics i privats per redefinir un àmbit degradat, amb un nus viari sobredimensionat que compromet una gran porció de terreny, i convertir-lo en un espai de connexió entre les dues bandes de la riera de Cervelló, generant nous usos industrials, terciaris i de formació i un espai públic més amable on la mobilitat sostenible serà protagonista. El govern 2015-2019 liderat per Junts x Sant Vicenç va proposar aquest projecte a l’AMB, que el va incloure a l’avanç del PDU, el nou instrument de planificació urbanística que substituirà el PGM de 1976. La visita també ha comptat amb la presència del vicepresident de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l’AMB, Jordi Sànchez, que ha afirmat que “Sant Vicenç està cridat a tenir una nova centralitat metropolitana que converteixi unes infraestructures que ens trinxen en una oportunitat”.

Maite Aymerich s’ha compromès, si torna a l’Alcaldia, a reprendre aquesta iniciativa que, juntament amb la reurbanització de Can Bofarull i del Pla de Ricard, transformarà completament la zona nord del municipi: “Caldrà molt d’esforç i treball, però nosaltres ho donarem tot per impulsar aquest i altres projectes per tal que Sant Vicenç dels Horts no perdi més oportunitats en el camí cap al seu progrés”.

Alhora, el Conseller Roger Torrent ha explicat que la visió de Junts x Sant Vicenç va en la línia de l’estratègia de país que està liderant el Govern amb un ampli consens polític i social. “Volem reindustrialitzar Catalunya i estem segurs que amb Sant Vicenç dels Horts podrem fer aquest recorregut en un futur immediat, amb aquests projectes que ha explicat la Maite. El Govern de la Generalitat està a disposició”, ha declarat.