Com pacificar carrers per revitalitzar-los i aconseguir el contrari

12 de setembre de 2022

La política del govern socialista de tallar carrers a Vila Vella està sent l’exemple de que, segons com es faci, pacificar el centre de la ciutat no és sinònim de revitalitzar-lo.

Des que es va anunciar unilateralment que es tallarien els carrers Mossèn Josep Duran i Nou hem dit que aquesta decisió ha de ser consensuada amb el comerç i amb el veïnat i que ha d’anar acompanyada d’un projecte de dinamització. No es pot tallar i prou.

Malgrat les queixes de molts comerciants demanant que es replantegés aquesta mesura, el govern del PSC va tirar pel dret.

El mateix ha passat amb el tall del carrer Barcelona, entre Pas del Llop i Àngel Guimerà, i amb l’anul·lació del sentit cap a Pallejà del carrer Comerç. Aquestes accions no han comportat que hi passegi més gent, ni que obrin més comerços (de fet, hi ha més persianes abaixades que mai). El que sí que ha generat és un caos viari a tot el municipi. Les llargues cues de vehicles són diàries, especialment en hores punta.

Junts x Sant Vicenç ha demanat a l’alcalde que reobri el carrer Barcelona fins que acabin les obres que vol fer al carrer Comerç. Però el govern del PSC no reconeix l’error i, de nou, tira pel dret sense consensuar ni planificar.