3

UN SANT VICENÇ PER A TOTA LA VIDA

GENT GRAN

  1. Desenvolupar un programa d’activitat física a les instal·lacions poliesportives i a l’aire lliure per promoure la salut física i emocional de les persones grans.
  2. Fomentar i reconèixer el voluntariat de la gent gran, la vinculació a entitats i l’activisme social per afavorir l’envelliment actiu, la socialització,i l’enriquiment comunitari.
  3. Adaptar equipaments dels barris per convertir-los en espais de referència per a les persones grans i centres de serveis socials (CSS) per poder atendre les seves necessitats socials i sanitàries a prop de casa (ajuda a domicili i teleassistència, ajudes econòmiques, ajuda alimentària, persones en situació de dependència, etc.), combatre la solitud no desitjada, generar confort comunitari i compartir àpats diaris.
  4. Promoure la domòtica i la instal·lació de sensors domèstics en els domicilis de persones grans i/o amb teleassistència per incrementar el temps de continuar vivint a casa seva de manera autònoma.
  5. Promoure habitatge amb serveis per a la gent gran.
  6. Reforçar el servei d’atenció domiciliària.
  7. Establir un xec servei per obtenir descomptes i finançar alguns serveis com ara els d’atenció a la persona, els d’atenció a la llar, àpats a domicili, transports, podologia, etc.

JOVENTUT I INFÀNCIA

1. Ampliar els dies d’obertura i l’horari de la Biblioteca municipal, que inclogui els caps de setmana i habilitar sales d’estudi també en altres equipaments públics.
2. Promoure activitats d’oci positiu i comunitari per a joves, de caràcter artístic, musicals i esportius en equipaments dels barris i en espais oberts.
3. Habilitar uns centres d’entrenament d’esports electrònics, compartits amb altres propostes de lleure, com espais segurs, de socialització i d’equitat.
4. Adequar l’edifici cultural de l’Ateneu per facilitar una oferta diversificada d’oci per a tots els públics i un cicle estable de concerts per a joves.
5. Promoure una escola de creació audiovisual de comentaristes d’esports online (“càsters”) i projectes relacionats amb l’economia taronja de creació i culturals.
6. Afavorir les sinergies entre la gent gran i els joves en els usos compartits dels equipaments municipals i impulsantactivitats per a tots els trams d’edat.

  • Promoure l’acompanyament de joves a persones grans.

  • Pilotar el projecte intergeneracional i comunitari d’acompanyament a persones més grans de setanta anys que viuen soles al nostre municipi.

7. Crear la Taula de Joves per tractar tots els temes que afecten aquest segment d’edat (oci, ocupació, habitatge, formació, etc.) i on decidir, entre d’altres, la programació anual de concerts musicals adreçats, com el Festirock, a la sala de concerts i altres esdeveniments.
8. Crear el carnet jove municipal, amb descomptes als serveis municipals i comerços, per a joves fins als 30 anys.
9. Ampliar la dotació de les subvencions destinades a entitats que duen a terme activitats de lleure infantil i juvenil.
10. Aprofitar la centralitat del nou emplaçament de l’espai jove “La Capella” per ampliar l’oferta de recursos (bucs d’assaig, aules i tallers, sala d’exposicions, auditoris), donar resposta als interessos dels joves i esdevenir punt de trobada.

ASSOCIACIONISME I ENTITATS

  1. Millorar la col·laboració amb les diferents iniciatives de cooperació al municipi i comprometre’s a enfortir com a poble el treball als camps de refugiats del Sàhara.
  2. Coordinar la programació dels quatre centres cívics de la ciutat (plaça de la Pau, parc del Mamut Venux, espai de l’antiga escola El Rocío i Centre Cívic de Sant Josep) per fer una oferta ajustada a les necessitats del municipi.
  3. Crear l’Oficina d’Atenció a les Entitats, un punt on poder fer tota mena de tràmits i rebre suport i acompanyament tècnic per facilitar la seva tasca.
  4. Dotar totes les entitats i associacions de programaris de gestió i d’acompanyament tècnic per a facilitar la seva gestió.
  5. Reformular les bases de les subvencions amb criteris objectius per a garantir una gestió equilibrada i equitativa dels recursos públics.
  6. Ampliar els punts Òmnia per facilitar l’accés a les noves tecnologies per a totes les edats, i dur a terme un treball conjunt amb les entitats i associacions de veïns/es del barri per combatre la bretxa digital.